13:30

Derby/Linköping BK B

Referat: Jönköping Bandy Reservlag - Derby/Linköping BK B

Undret på Råslätt
Idag hände det som inte händer så ofta men som ger så mycket energi till ett lag- JB/Månsarp vänder 0-3 i halvlek, gör 7 raka mål i andra och vinner med 7-3. Strongt!
Ypperliga förutsättningar idag, -3 grader, vindstilla, blå himmel och sol. MEN inga domare!! När det återstår halvtimme till avslag inser vi att det inte kommer komma några domare. Febril aktivitet och vi är tacksamma för bandydomare som ställer upp för sportenn - tack Håkan Grunditz och Hasse Björkqvist! Och vilken tur för oss att det blev match, med den utgången! Det var dock Derby som med tydlig rutin och tyngd styrde första halvlek, ägde boll och gjorde oss passiva. Vi kom inte riktigt fram för att kunna utmana, tvingads till skott på långt håll mm. Deras målvakt var dessutom mycket skicklig i 85 minuter, tog många skott vackert. Efter knappa halvtimmen fick tyvärr Tobias Asplund lämna matchen pga gammal skada från den klassiska januarimatchen 2004 som gjorde sig påmind igen, stort avbräck för oss. Men ett lag består ju som bekant med fler spelare än en! Derby sätter spelmål och ett hörnmål, helt rättvist så står det 0-3 i halvlek.

Kanske var det Kenth Henrickssons "demon-coachning" i halvtid som vände matchen? (Hasse fick ju döma! men som tur var fanns Kenth på plats och det ryckte väl i taktpinnen att få än en gång stå i båset och styra?). I 53 minuten dundrar Oskar henricksson in 1-3, och sen rullar det på. JB/Månsarp spelar faktiskt med fart och fläkt, mycket energi och med en kämpaglöd som är så typiskt för ett lag som förefaller ha roligt under match. Det gick nästan att se att laget kände att minst oavgjort var möjligt! 2-3 kommer efter 70 min, Oskar det med, Walle sätter sen två raka och vid 80 minuter leder vi plötsligt med 4-3 och Derby tar time-out som nästan fick motsatt effekt för dem. Sista 10 minuterna gör walle, Robin och planens yngste lirare Jakob Sjöström var sitt och när domaren blåset står det 7-3 på tavlan! Derby föll ihop som ett korthus i slutet, inget rullade deras väg, allt rullade vår! Undret var ett faktum! Sådana här matcher ger energi till ett lag. Nu har vi dryga veckan med träningar innan nästa match, koj detta! Kul med Walle och Oskar som gör vad de ska - mål - men inga mål utan laginsats! Vi nämner inga spelare idag utan laget som sådant får berömmet!

Vi skänker oxå en tanke till spelaren i Derby som fick utgå itidigt i andra med förmodat nyckelbensbrott.